Skip to main content
Documenten

Bijlagen uploaden

By 23 oktober 2018februari 10th, 2020No Comments

Aan elk document op BIMlink kan een bijlage toegevoegd worden. Van veel tekeningen worden vaak ook .dwg bestanden verstrekt en bij verslagen horen ook de besproken documenten te staan. Het toevoegen van bijlagen kan op drie verschillende manieren.

Bijlage bij één document

Elk document op BIMlink heeft ook een tab bijlagen (1) waar alle bijlagen bekeken kunnen worden, maar ook nieuwe toegevoegd. Rechtsboven staat de knop ‘bijlagen toevoegen’ (2) waarmee het uploadscherm geopend wordt.

1
2

Het uploaden van bijlagen gaat op dezelfde manier als andere documenten. De enige uitzondering is dat bij bijlagen iets minder velden verplicht zijn om in te vullen dan bij reguliere documenten. We vereisen minimaal het invullen van de datum (1), fase (2), status (3) en producent (4). BIMlink zal ook aangeven dat het document als bijlage wordt geplaatst, zie de tekst boven de bestandsdetails (5)

1
2
3
4

Bijlage bij meerdere documenten

Soms is het nodig om meerdere bijlagen tegelijk te plaatsen, bij verschillende documenten. Bijvoorbeeld wanneer achteraf besloten wordt om toch ook de .dwg bestanden bij te voegen. Hiervoor moeten we aanduiden welke bijlage bij welk document hoort. Hier is een speciale uploadlijst voor beschikbaar, deze is hier te downloaden.

Met de normale upload-knop rechtsboven de hoofdstukken voor de verschillende documenttypen zoals tekeningen en documenten kunnen de meerdere bijlagen, tezamen met deze uploadlijst worden geüpload. Zie ook de instructie over het gebruik van uploadlijsten.

Bijlagen bij gebruik normale uploadlijst

In de standaard uploadlijst staat ook een kolom ‘attachments’. In deze kolom kan de bestandsnaam van de bijlage gezet worden. Bij het uploaden wordt dan zowel het document als de bijbehorende bijlagen geplaatst. Heel handig om naast de .pdf ook gelijk de .dwg te uploaden.

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.