Skip to main content
Documenten

Documenten uploaden

By 5 april 2018februari 10th, 2020No Comments

Uploaden

Door middel van Drag-and-drop (1) kunnen tekeningen aan BIMlink worden toegevoegd. Mocht het slepen niet door je browser worden ondersteund dan kan je ook je tekeningen opzoeken en uploaden door ze op te zoeken (2). Controleer wel even of het juist project (3) actief is, anders komen de documenten op de verkeerde plaatst te staan.

1
2
3

Documentdetails

Op BIMlink worden alle documenten van meta-data voorzien. Zo is altijd duidelijk waar het document over gaat, welke status het heeft en wie de producent is. Daarnaast kan deze informatie gebruikt worden om met filters en zoektermen snel de juiste documenten terug te kunnen vinden. Na het uploaden van de documenten vraagt BIMlink de gebruiker om de documentdetails in te vullen.

Om een nieuwe versie bij een bestaand document te plaatsen dient het documentnummer exact overeen te komen. Alleen dan zal BIMlink de nieuwe upload bij de eerdere versies plaatsen. Als het documentnummer al bekend is op BIMlink wordt de informatie ingevuld. Zie de pagina over documentnummers voor meer details.

BIMlink biedt ook de optie om een uploadlijst te gebruiken waarmee de details automatisch ingevuld kunnen worden. Zie de pagina gebruik van uploadlijst voor een nadere uitleg.

Enkele velden zijn verplicht en moeten ingevuld worden om verder te kunnen, het gaat om de velden:

  1. documentnummer (1)
  2. omschrijving 1 (2)
  3. datum (3)
  4. status (4)
  5. fase (5)
  6. wijzigingsnummer (6)
1
2
3
4
5
6

Notificaties

Na het uploaden en invullen van de documentdetails biedt BIMlink de optie om personen te selecteren (1) om te notificeren. Er kan ook een bericht (2) bij geschreven worden om de ontvangers te informeren. Door op de knop opslaan (3) te klikken worden de documenten geplaatst op BIMlink en de notificatie direct per email verzonden.

1
2
3

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.