Skip to main content
Documenten

Statussen van documenten

Een document op BIMlink doorloopt verschillende statussen en aan die statussen zijn enkele acties gekoppeld zoals controlerondes en goedkeuring. BIMlink kent geen beperkingen in hoe vaak en in welke volgorde documenten met een bepaalde status worden geplaatst. Het voorbeeld hieronder doorloopt de meest gangbare wijze.

Voorlopig

In eerste instantie zal een document de status voorlopig hebben voor zolang er nog aan gewerkt wordt. Het document wordt al wel gedeeld op BIMlink zodat de projectpartners er kennis van kunnen nemen.

Ter controle

Als de producent denkt dat hij zijn document af heeft plaatst hij een nieuwe versie van het document met de status ter controle. Deze versie van het document wordt aan andere bedrijven aangeboden om te controleren en eventueel van commentaar te voorzien. BIMlink herkent de status en geeft de optie om een controleronde te starten, zo krijgen de controlerende bedrijven een controletaak.

Gecontroleerd

Ieder bedrijf produceert een document met de status gecontroleerd en plaatst deze bij het originele document. Hierop staan de opmerkingen en aanvullingen die dat bedrijf op het document heeft. Samen met het originele document met de status ter controle worden de gecontroleerde documenten met elkaar vergeleken. Het kan zijn dat er dubbele of conflicterende opmerkingen op het document gemaakt zijn. In dat geval moet er besloten worden elke opmerking verwerkt zal gaan worden en welke niet.

Eventueel kan een document nogmaals de status ter controle krijgen indien de wijzigingen een grote impact hebben gehad op het document. In dat geval moeten de andere bedrijven nogmaals controleren of alle wijzigingen goed zijn verwerkt.

Definitief

De opmerkingen worden door bedrijf A in het document verwerkt en het document krijgt de status definitief. Van dit document wordt verwacht dat alle betrokken bedrijven akkoord zijn. Enkel documenten met deze status kunnen in de module realisatie goedgekeurd worden.

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.