Skip to main content
GebouwelementenRuimteboek

Documentatie toevoegen

By 12 april 2018No Comments

Het toevoegen van documentatie, beeldmateriaal en notities aan een BIM is een van dé unieke functies van BIMlink. Hierdoor kan een BIM verrijkt worden met alle informatie die je kan bedenken zonder dat het een Revit- of IFC-model belast. De geometrie en de informatie worden in BIMlink gekoppeld maar zitten elkaar niet in de weg bij het bekijken of aanpassen.

De drie typen informatie die hier beschreven worden zij toe te voegen aan alle onderdelen van het BIM:

  • Ruimtes
  • Materialen
  • Type elementen (types)
  • Elementen (instances)

Documentatie

Documentatie kan uit van alles bestaan. Om de gegevens toch een beetje te rubriceren schrijft BIMlink een aantal categorieën voor zoals Brandveiligheidscertificaat, Montagehandleiding en nog andere certificaten en documenten. Door deze categorieën goed te gebruiken kunnen er overzichtslijsten per categorie gemaakt worden over het hele model heen.

Beeldmateriaal

Beeldmateriaal kan foto’s. schetsen, schermafbeeldingen zijn. Een afbeelding kan snel veel duidelijkheid verschaffen over een onderdeel. Wat is de bedoeling, wat is er stuk, hoe was de situatie op een bepaald moment in de tijd, enzovoort.

Documentatie of beeldmateriaal toevoegen

Navigeer naar het element waar je de documentatie aan wilt toevoegen. Dit kan via BIMlink, maar ook via het 3D model in de Project Manager. Open bij het element de tab documentatie (1). Hier staat een overzicht van alle documentatie bij dit element. Met de knop documentatie toevoegen (2) kan nieuwe documentatie toegevoegd worden. Er verschijnt een uploadscherm (3) waar de bestanden naar toe gesleept kunnen worden. De bestanden komen onder het uploadvenster in een lijst te staan. Vervolgens moet de documentatie nog gecategoriseerd worden middels een keuzemenu (4). Met de knop opslaan (5) voeg je de documentatie toe aan BIMlink.

1
2
3
4
5

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.