Skip to main content
API

Power BI Connector

By 2 juli 2020december 16th, 2021No Comments

Met onze eigen Power BI connector zijn alle gegevens uit het gebouwdossier van BIMlink eenvoudig in te lezen in Power BI. Er is geen technische kennis nodig om Power BI en BIMlink met elkaar te koppelen. Klanten van BIMlink kunnen met deze koppeling zelf eenvoudig rapportages en dashboards ontwikkelen die inzicht geven in hun BIMlink data. Bij de instellingen kunnen ze zelf bepalen welke data ze graag gevisualiseerd zien en op welke manier.

Power BI connector installeren

Om de BIMlink Power BI connector te kunnen gebruiken in Power BI Desktop, zal deze eerst geïnstalleerd moeten worden. U kunt de laatste versie van onze connector downloaden via één van de onderstaande links:

live server 1.0 2-7-2020 BIMlinkConnector-live.mez
demo server 1.0 2-7-2020 BIMlinkConnector-demo.mez

Om de connector te gebruiken, dient het .mez-bestand in de map “…\Documenten\Microsoft Power BI Desktop\Custom Connectors” geplaatst te worden. Als de map niet bestaat, kan deze aangemaakt worden.

Aanpassen beveiligingsinstellingen

Om gebruik te maken van een custom connector dienen de beveiligingsinstellingen van Power BI aangepast te worden. Als u dat niet doet krijgt u een foutmelding en kunt u de connector niet gebruiken. Pas de beveiligingsinstellingen voor gegevensextensies als volgt aan:

In Power BI Desktop selecteert u Bestand > Opties en instellingen > Opties > Beveiliging.

Onder Gegevensextensies selecteert u (Niet aanbevolen) Toestaan dat een extensie wordt geladen zonder validatie of waarschuwing. Selecteer OK en start Power BI Desktop vervolgens opnieuw.

Power BI connector gebruiken

Als de Power BI connector geïnstalleerd is, kan deze gevonden worden in de lijst met connectors in het dialoogvenster “Gegevens ophalen”. Druk op “Verbinden” om gegevens vanuit BIMlink op te halen.

Vervolgens zal de connector om uw BIMlink login vragen. Via de connector krijgt u enkel toegang tot de data waar u voor geautoriseerd bent binnen de BIMlink applicatie. Na het inloggen kunt u de diverse API endpoints selecteren en laden. Vervolgens bent u vrij om uw eigen rapportage samen te stellen. U heeft ook de mogelijkheid om eigen databronnen zoals Excel-sheets te koppelen aan de BIMlink-data.

Extra hulp nodig?

Onze helpdesk is doordeweeks van 9:00 tot 17:00
telefonisch te bereiken op: +31 70 219 08 00