Skip to main content
Communicatie

Module communicatie

By 11 februari 2020No Comments

De module communicatie maakt het mogelijk over alle objecten op BIMlink te communiceren. Binnen deze module wordt alle communicatie binnen het project verzameld. Communicatie op BIMlink is openbaar voor alle betrokken partijen die toegang tot het platform hebben. Iedereen die aan het project werkt is zo op de hoogte van alle openstaande vragen en actiepunten.

Soorten communicatie

Binnen de module communicatie zijn er verschillende soorten berichten die gebruikers aan elkaar kunnen sturen:

  • Actiepunten: een actiepunt wordt aan een specifieke gebruiker gegeven. Eigenlijk is dit een vraag om iets te doen. Bijvoorbeeld informatie aan te vullen of de geometrie aan te passen. Als de gebruiker de actie heeft voltooid kan hij dit aangeven in het systeem en kan de afzender controleren of de actie inderdaad naar wens is afgehandeld.
  • Notities: notities kunnen gemaakt worden bij bijna elk onderdeel binnen BIMlink. Een notitie is eigenlijk een soort opmerking en er kan geen workflow aan gekoppeld worden. Een notitie kan wel aan een gebruiker gestuurd worden om hem of haar er op te attenderen dat de notitie gemaakt is.
  • Vragen: als een gebruiker meer wil weten over een onderdeel in BIMlink kan hij een andere gebruiker een vraag stellen over dat onderdeel. Wanneer de gebruiker aan wie de vraag gesteld is een antwoord heeft gegeven kan de vragensteller aangeven of de reactie inderdaad de vraag beantwoord en hiermee akkoord gaan.

Daarnaast zijn er ook nog items die door workflows worden aangemaakt:

  • Controletaken: één of meerdere bedrijven krijgen de taak om een document te controleren. Een controletaak kan worden afgehandeld met of zonder opmerkingen.
  • Beoordelingstaken: één of meerdere personen krijgen de taak om een document goed of af te keuren.

Lees verder over het toevoegen van communicatie of de workflow van communicatie items.

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.