Skip to main content
Documenten

Documenten uploaden

By 10 februari 2020maart 22nd, 2020No Comments

Rechtsboven in het scherm is de knop voor het toevoegen (1) van documenten te vinden. De selectie in het navigatiemenu (2) bepaalt het account, de locatie, het project of de projectfase waar de documenten geplaatst gaan worden. Er zal dus eerst naar de juiste plek op BIMlink genavigeerd moeten worden, voordat documenten geplaatst kunnen worden. Ook dienen uploads opgesplitst te worden als deze bij bijvoorbeeld verschillende fases geplaatst moeten worden.

1
2

Documenten uploaden

Door middel van drag-and-drop (1) kunnen tekeningen aan BIMlink worden toegevoegd. Mocht het slepen niet door je browser worden ondersteund dan kan je ook je tekeningen opzoeken en uploaden door ze op te met de knop bestanden kiezen (2). Kies vervolgens de knop upload (3) om de bestanden naar BIMlink versturen.

1
2
3

Bij het uploaden van documenten vraagt BIMlink om documentdetails, deze kunnen middels een speciale uploadlijst automatisch ingevuld worden. Zie een nadere uitleg in het artikel over uploadlijsten.

Na het uploaden geeft BIMlink een overzicht van de uploads en eventuele foutmeldingen. Klik op de knop wachtrij (1) om verder te gaan.

Persoonlijk wachtrij

De bestanden worden na het uploaden in een persoonlijke wachtrij gezet. Hier kunnen dus meerdere losse upload acties verzameld worden. Alle geüploade bestanden worden per account in deze persoonlijke wachtrij verzameld. Deze persoonlijke wachtrij (1) is ook vanuit de documentenmodule te openen.

1

Bestanden kunnen altijd uit deze wachtrij verwijderd worden door een selectie te maken en de knop verwijderen (1) te gebruiken. De volgende stap in het plaatsen van de documenten is informatie aan geüploade bestanden toevoegen (2). Met een druk op de gelijknamige knop worden alle documenten uit de wachtrij zichtbaar in het volgende scherm.

1
2

Informatie toevoegen aan bestanden

Op BIMlink worden alle documenten van meta-data voorzien. Zo is altijd duidelijk waar het document over gaat, welke status het heeft en wie de producent is. Daarnaast kan deze informatie gebruikt worden om met filters en zoektermen snel de juiste documenten terug te kunnen vinden. Per document wordt een formulier zichtbaar waarin alle metadata ingevuld kan worden.

Om een nieuwe versie bij een bestaand document te plaatsen dient het documentnummer exact overeen te komen. Alleen dan zal BIMlink de nieuwe upload bij de eerdere versies plaatsen. Als het documentnummer al bekend is op BIMlink wordt de informatie ingevuld. Zie de pagina over documentnummers voor meer details.

Enkele velden zijn verplicht en moeten ingevuld worden om het document te kunnen plaatsen:

  • Documentnummer: vrij tekstveld, maar wordt gecontroleerd op syntax.
  • Omschrijving 1: vrij tekstveld, handig voor het zoeken van tekeningen.
  • Documentdatum: datumkeuze, de eerste stand datum van het document.
  • Wijzigingsnummer: vrij tekstveld, het wijzigingsnummer van de huidige versie.
  • Wijzigingsdatum: datumkeuze, de datum van de huidige versie.
  • Status: keuzeveld uit statussen die actief zijn in het account.
  • Ruimtelijke Structuur: keuzeveld om het gebouw en/of verdieping te koppelen.
  • Discipline: keuzelijst uit disciplines die actief zijn in het account.
  • Producent: hier wordt standaard het eigen bedrijf ingevuld.
  • Documenttype: wordt standaard overgenomen op basis van selectie bij het uploaden.
1

Notificaties

Onder aan de lijst met documentdetails kan een notificatie aangemaakt worden. Dit is een begeleidend schrijven bij het plaatsen van de documenten, gericht aan gebruikers op BIMlink. Deze notificatie wordt opgeslagen als bericht op BIMlink en na het plaatsen gelijk verstuurd als email.

Er kunnen één of meer gebruikers worden gekozen (1) om de notificatie aan te versturen. Er is een vrij tekstveld (2) om een bericht in te schrijven. Met de knop opslaan (3) worden de bestanden geplaatst en de notificatie verstuurd.

1
2
3

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.