Skip to main content
3D-objectenDocumenten

Documenten(set) aan object(type) koppelen

By 20 augustus 2020No Comments

Om documenten en documentatie aan objecten toe te voegen ga je naar de module 3D-objecten. Als het model geladen is selecteer je in de weergave het object (1) waaraan je documenten toe wil voegen. Vervolgens open je in de rechter zijbalk het paneel over de Documenten (2). Daar vindt je rechtsboven een knop voor het toevoegen van Documenten (3). Als je daar op klikt krijg je een menuutje (4). Je kan er voor kiezen documenten aan het object zelf te hangen, dus dat specifieke ene object. Of je kan kiezen om documenten toe te voegen aan het objecttype. Dat betekent dat het document zichtbaar wordt bij alle objecten van dat type. Dus bijvoorbeeld de handleiding voor een brandblusser is handig om aan het objecttype te hangen, die komt dan bij elke brandblusser terug. Het inspectierapport hang je juist aan die ene brandblusser, omdat die specifiek over die ene brandblusser gaat.

1
2
3
4

Je ziet in het menuutje (4) ook een optie om een documentenset aan een object(type) te koppelen. Dit kan ook heel handig zijn omdat het een soort map toevoegt aan het object(type) en alle documenten die later in de documentenset/map gestopt worden worden automatisch zichtbaar bij het object(type).

Als je je keuze in het menu hebt gemaakt opent een scherm met een lijst met alle documenten(sets) die beschikbaar zijn. Selecteer de documenten (1) die je aan het object of objecttype toe wil voegen. Druk vervolgens op Opslaan (2). Het extra venster zal sluiten en het paneel met documenten wordt automatisch ververst.

Als je een documentenset hebt toegevoegd worden de documenten uit de betreffende set(s) zichtbaar in het paneel, niet de set zelf.

1
2