Skip to main content
Documenten

Module documenten

By 11 februari 2020No Comments

In deze module kunnen alle soorten bestanden worden gerubriceerd en opgeslagen. Het systeem beschikt over een uitgebreid versiebeheer waarbij de verschillende versies van één document gestapeld worden. Van elk bestand wordt bijgehouden wat er met het bestand is gebeurd en wie het wanneer heeft bekeken. Alle documenten zijn gekoppeld aan de ruimtelijke structuur van het gebouw, zodat per gebouw, verdieping, ruimte of zelfs gebouwelement gezocht kan worden naar relevante documenten. BIMlink biedt dus een volwaardig filesharing-systeem (DMS) aan voor uw projecten.

Menu

Het menu van de module documenten is ingedeeld in een paar hoofdstukken (1). Per hoofdstuk zijn er smart views (2) beschikbaar voor het snel filteren van documenten. Ook is onder de projectstructuur (3) de ruimtelijke structuur van de projectfase zichtbaar, met de percelen, gebouwen en verdiepingen waar documenten aan gekoppeld kunnen worden.

1
2
3

Documentdetails

Door op het blauwe documentnummer te klikken worden de documentdetails getoond. Een documentnummer is meer dan alleen een bestand. Onder het documentnummer worden alle documentdetails, de verschillende versies van het bestand, eventuele bijlagen, alle communicatie en een actiegeschiedenis bijgehouden. De details zijn opgedeeld in een aantal tabs:

  1. Document: hier staan de gegevens die het document bij het uploaden heeft meegekregen.
  2. Versies: alle versies van het bestand staan hier bij elkaar en zijn te downloaden. Zie versiegeschiedenis voor meer details.
  3. Bijlagen: alle bijlagen die bij dit bestand horen zijn onder dit tabblad terug te vinden.
  4. Links: documenten binnen dezelfde fase kunnen aan elkaar gelinkt worden. Gelinkte documenten zijn zo eenvoudig terug te vinden en gezamenlijk te downloaden.
  5. Documentensets: de documentensets waar een versie van dit document in voorkomt. Zie documentensets voor meer details.
  6. Communicatie: bij een tekening kunnen notities, vragen en actiepunten gemaakt worden die altijd bewaard blijven, ook als de tekening gewijzigd wordt.
  7. Gebeurtenissen: alles wat door wie en wanneer met het bestand gedaan is staat chronologisch onder elkaar.
1

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.