Skip to main content
Release notes

BIMlink 3.3.2

Nieuw

  • Er is in onze API een koppeling gemaakt met PowerBI. Daardoor kunnen er in PowerBI nu allerhande analyses worden gemaakt van de data die zich in BIMlink bevindt.
  • De module Communicatie is toegevoegd aan onze API. Externe softwarepakketten kunnen de gegevens uit deze module dus ophalen en gebruiken.
  • Op pagina’s waar lijsten met gebruikers te zien zijn is een zoekveld geplaatst zodat je in een lange lijst toch snel die ene persoon kan vinden.
  • Het lijstje met documenten dat zichtbaar wordt als er een object in een van de viewers wordt aangeklikt toont wat meer informatie over het document zodat het duidelijker het is om wat voor soort document het gaat.
  • Of je nu in de 2D- of in de 3D-viewer op een object klikt, de informatie in de rechter zijbalk is gelijk getrokken. Dit is logischer dan dat je verschillende informatie krijgt afhankelijk van welke viewer je gebruikt.

Bugfixes

  • Gefixt: Zoekvelden reageerden op veel plekken niet als men er via de muis een waarde inplakte, maar alleen als het toetsenbord gebruikt werd. Met deze fix reageren de zoekvelden nu altijd als er een wijziging gedaan wordt in het veld, of dit het nu met een toetsenbord, een muis of een touch gedaan wordt.
  • Gefixt: Op de meeste onverwachte momenten kregen gebruikers heel af en toe een 502-error melding in hun scherm. Het was een tijd een mysterie waar deze melding vandaan kwam, maar we hebben het uiteindelijk kunnen traceren tot het moment waarop twee processen binnen de applicatie hetzelfde object wilde gaan bewerken. Dit kwam bijna nooit voor, maar was wel mogelijk. Door enkele aanpassingen zal het tweede proces nu altijd wachten tot het eerste proces klaar is en kunnen er dus geen fouten meer optreden.
  • Gefixt: In de database was een foutje geslopen waardoor sommige DWG-bestanden niet meer in de DWG-viewer geopend konden worden. De fout is nu weggepoetst en de viewer werkt weer naar behoren.
  • Gefixt: De taal waarin notificaties gestuurd werden was vaak in het Nederlands terwijl men bijvoorbeeld Duits als voorkeurstaal had ingesteld. Dit bleek terug te leiden te zijn tot de taal die ingesteld was in de browser. Die werd als uitgangspunt genomen in plaats van de taal ingesteld in BIMlink. We hebben de notificatie-scripts aangepast om altijd de door BIMlink ingestelde taal te gebruiken bij het versturen van e-mails.
  • Gefixt: In notificaties die door het systeem werden verzonden werd soms een verkeerde gebruiker bij naam genoemd die de handeling zou hebben gedaan. De naam van de gebruiker wordt weggelaten, dus die kan niet meer fout zijn.
  • Gefixt: Het was mogelijk om bij het wijzigen van een documentnummer een reeds bestaand documentnummer in te vullen. Hierdoor ontstonden er twee documenten met hetzelfde nummer in het systeem dat voor problemen zorgde. Er is een check toegevoegd die bij het wijzigen van het documentnummer controleert of het nieuwe nummer niet al bestaat. Zo ja, dan wordt de wijziging geweigerd.
  • Gefixt: Net als bij het documentnummer kon ook eenzelfde versienummer worden gemaakt. Ook die wijziging wordt nu geweigerd. Een versienummer van een document is nu altijd uniek.
  • Gefixt: Het laden van het Dashboard in de Persoonlijke omgeving werd snel heel traag als een gebruiker toegang had tot meerdere projecten en meerdere accounts. De dashboards ondergaan binnenkort een grondige verbouwing en dan zal dit probleem opgelost worden. De oplossing voor nu is dat we de tellers die op het Dashboard stonden even hebben weggehaald zodat gebruikers in elk geval geen seconden lang meer hoeven te wachten tot de pagina eindelijk geladen is. De tellers binnen de Projectomgeving werken wel naar behoren en geven snel inzicht in openstaande en afgehandelde punten.
  • Gefixt: In (oude) Edge-browsers werd het formulier waarmee Permissies bij Rollen konden worden aangepast, niet goed weergegeven (qua opmaak: de tekst liep buiten het voorbestemde vak). Door een wijziging in de opbouw van de html van de pagina wordt de tekst in alle browsers op dezelfde (correcte) manier weergegeven.

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.