Skip to main content
Release notes

BIMlink 3.5.3

By 26 februari 2021maart 8th, 2021No Comments

Voorheen was het niet mogelijk om overal zomaar subprojecten te starten. Dit kwam door de manier waarop wij de data organiseerden. Omdat de wens bij onze gebruikers toch naar voren kwam om subprojecten breder in te kunnen zetten hebben wij de datastructuur nu zo aangepast dat subprojecten werkelijk op iedere gewenste plek in de ruimtelijke structuur gestart kan worden. Nog meer flexibiliteit dus om je (sub)projecten naar eigen wens in te richten.

Nieuw

  • Objecttypen worden bij 3D-objecten in een aparte lijst weergegeven. Tot nu toe stond de lijst altijd onderaan de viewers, maar dat was toch een beetje te beperkt in hoe duidelijk het in beeld was en was niet altijd overzichtelijk.
  • Als je gebruik maakt van Locatiegroepen kan je alle gebouwen binnen alle locaties op een kaart weergeven om je een beter beeld te geven waar je vastgoed zich bevind.
  • Bij Aspectmodellen kan je een co√∂rdinatenstelsel en co√∂rdinaten opslaan. Dit kan nu gebruikt worden om aspectmodellen correct ten opzichte van elkaar te positioneren en later ook om je model op een (3D-)kaart te projecteren.
  • Het filter bij objecten dat je kon gebruiken om op codes te filteren heet vanaf nu Classificatiecode. Je kan nu namelijk zelf kiezen welke parameter je hier voor wil gebruiken. Misschien gebruik je wel niet de AssemblyCode-, maar de OmniClass-parameter. Of een eigen toegevoegde parameter. Nu maakt dat niet meer uit en kan je elke code gebruiken om je objecten te filteren.
  • In SVG-plattegronden komt bij de teksten een eenheid te staan als je ‘Length’, ‘Area’ of ‘Volume’ gebruikt om weer te geven. Dit zijn respectievelijk ‘mm1’, ‘m2’ en ‘m3’ geworden.
  • In de 3D-viewer wordt nu automatisch het stijlschema van KYP geladen als je de informatie van KYP benaderd in de rechter zijbalk.

Bugfixes

  • Gefixt: Lange taakbeschrijvingen van KYP lopen niet meer uit het scherm, maar worden afgebroken en gaan op de volgende regel verder.
  • Gefixt: Werkpakketten worden weer getoond als je je in een Projectfase bevindt.
  • Gefixt: SVG-plattegronden werden soms niet geladen naast de 3D-viewer. Dat probleem is verholpen.

Extra hulp nodig?

Wij helpen u graag.