Deze release bevat twee nieuwe features. Zo kunnen plattegronden op papier of pdf geprint worden. Daarbij is het mogelijk de pagina een klein beetje op te maken. Er kunnen afbeeldingen, zoals logo’s, worden toegevoegd. En ook kunnen er teksten zoals bijvoorbeeld een disclaimer of uitleg en een legenda van het gebruikte stijlschema’s op de pagina worden geprint. Als kers op de taart kan bij objecten ook annotatie worden gezet met eigenschappen van het object. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het typenummer, de naam of de oppervlakte. Hierdoor kunnen plattegronden ineens veel inzichtelijker en informatiever worden.
Een andere nieuwe toevoeging is de mogelijkheid om ruimte- en oppervlaktestaten te maken aan de hand van geïmporteerde modellen. Per staat kan je zelf bepalen welke parameter er gebruikt moet worden om de tabel in te vullen. Dus of dat nou is ‘NL_ruimtefunctie’ of ‘BVO’ of ‘bouwnummer’, je kan het zo gek niet bedenken of je kan er een lijst van genereren. Het is ook mogelijk ruimte- en oppervlaktestaten over meerdere projecten, gebouwen en locaties heen te maken. Je ziet dan het totaal per onderdeel en een totaal over alles heen. Interessant dus als je over meerdere locaties heen alle BVO’s van alle gebouwen bij elkaar wil kunnen zien. Mochten de gegevens je nog niet genoeg inzicht geven dan kan je de staat ook downloaden naar Excel en er nog verder aan rekenen.
Nieuw
- Plattegronden kunnen geprint worden met een stijlschema. De pagina is ook op te maken met logo’s, afbeeldingen, teksten en een legenda.
- Aan plattegronden kan annotatie worden toegevoegd, zoals bijvoorbeeld serienummer, naam van een huurder en NlSfb-code.
- De objecten in de plattegronden werken nu ook volledig mee met de filters. Objecten kunnen nu worden uitgezet op basis van Aspect model, Ruimtelijke structuur, Categorie, Objecttype, Assembly code en Materiaal.
- In de module Ruimtes & gebieden is het mogelijk om ruimte- en oppervlaktestaten geheel naar wens te maken en te downloaden naar Excel.
- Alle knoppen in de navigatie kunnen nu middels rechten worden aan- of uitgezet. Dus als je bijvoorbeeld wil dat gebruikers in een bepaalde rol geen gegevens van andere gebruikers kunnen zien of niet in het protocol kunnen kijken, dan kan je dat zo instellen via de rechtenrol.
- Het Madaster heeft een nieuwe versie van hun API uitgebracht. Wij hebben onze API aangepast zodat die met de nieuwe versie van die van het Madaster informatie kan uitwisselen.
- Bij het toevoegen van één tekening aan een Documentenset is het nu mogelijk een andere versie te selecteren dan de laatste.
- Het overzicht van alle Aspect modellen binnen een projectfase kan geëxporteerd worden naar Excel, die functie ontbrak nog.
Bugfixes
- Gefixt: Bij het aanmaken van bedrijven werd niet meer automatisch het adres op basis van postcode en huisnummer opgezocht. Nu dat weer werkt scheelt dat een hoop tikwerk bij het invoeren.
- Gefixt: Controletaken die aan een document gekoppeld waren die een nieuwe documentversie kreeg, kregen niet de correcte nieuwe status, namelijk ‘Niet gecontroleerd’. Hierdoor bleven controletaken onterecht openstaan, maar dat is nu niet meer het geval.
- Gefixt: Er was een foutje geslopen in de online DWG-viewer. Hierdoor werd de dwg niet geladen. Na een kleine aanpassing werkt dit weer en kunnen dwg-bestanden in de browser bekeken worden.
- Gefixt: Nieuwe actiepunten konden niet opgeslagen worden. Dit bleek te komen doordat het automatisch verzenden van notificaties niet correct werd afgehandeld. Nu dat dat verholpen is kan er een nieuw actiepunt worden opgeslagen en kunnen gebruikers hier direct een notificatie over ontvangen.
- Gefixt: Er was een link stuk die je vanuit een Documentenset naar een Communicatie-item moest brengen.
Extra hulp nodig?
Wij helpen u graag.